Wil je graag weten wat jouw huis waard is? Online zijn er meerdere websites te vinden die jouw helpen om de waarde van jouw woning te berekenen. Deze websites hebben echter 1 groot nadeel en dat is dat deze berekening automatisch wordt uitgevoerd. De berekening worden gemaakt en gebaseerd op data zoals woz waarde enz en de vraag is of deze data nog wel accuraat is.

Als je echt je woning wil verkopen en wil weten wat je huis waard is dan adviseer ik je om een lokaal erkende makelaar uit te nodigen. Hij of zij kunnen je perfect helpen en je inzicht geven in jouw huidige woningwaarde. Weet je even niet welke makelaar je moet kiezen? Via watismijnhuiswaard.com kun je gratis en vrijblijvend een waardebepaling aanvragen.

Woningwaarde berekenen

Waarom zou je graag de waarde van jouw woning willen weten? Doorgaans zijn er 3 redenen te bedenken.

  • Je wil echt je woning gaan verkopen en weten wat jouw huis waard is?
  • Je wil jouw hypotheek aanpassen en hiervoor wil je weten wat de geschatte woningwaarde is van je huis.
  • Je bent gewoon nieuwsgierig en wil wel eens weten wat jou huis waard zou zijn en wat nou de geschatte waarde waard is.

Verhuizen? Makelaar inschakelen

Als je echt wil verhuizen dan zou ik je adviseren om een lokale makelaar in te schakelen. Een lokale makelaar kan je namelijk een nauwkeurige schatting geven over wat jouw huis in jouw omgeving waard is. Hij is ook bekend met de laatste prijsontwikkeling, recente verkopen, verkoopprijzen van vergelijkbare woningen en referentiepanden bij jou in de buurt.

Hypotheek aanpassen? Taxateur inschakelen

Als je graag wil verhuizen en ook je huidige hypotheek wil meenemen dan heb je niet voldoende aan een waardebepaling dan heb je een officiële taxatie nodig met hierin een actuele waarde. Bijna alle hypotheek verstrekkers vragen naar een officiële taxatie. Deze taxatie zal moeten worden uitgevoerd door een lokaal erkende taxateur. Een waardebepaling is dus geen officiële taxatie. Let op: Er zijn wel kosten verbonden aan een taxatie.

Nieuwsgierig?

Ben je gewoon nieuwsgierig naar de waarde van jouw huis huidige waarde dan zijn er online meerdere opties. Je kunt namelijk online op meerdere plekken jouw geschatte woningwaarde bekijken. Je kunt terecht op de funda waardecheck en op huispedia. Beiden woningsites geven je inzicht in de huidige woningwaarde (indicatie). LET OP: zoals eerder aangegeven deze info is gebaseerd op data. Het advies is en blijft om een lokale makelaar uit te nodigen om deze waarde te laten bevestigen.

Nieuwsgierig? Nodig toch een makelaar uit

Als je echt de exacte waarde van je woning wil weten en als je wil ontdekken of er vraag naar jouw woning is dan kun je het beste een makelaar uitnodigen. Hij of zij kan je veel meer vertellen dan een online tool of waardecheck.

Wat wil de makelaar van mijn weten?

De makelaar kijkt naar de volgende zaken om tot een gedegen inschatting te komen. Type woning, woonoppervlakte, locatie, onderhoud, bestemmingsplan enz enz

Het voordeel van een makelaar is dat hij of zij veel realistischer is en je ook veel meer kan vertellen over hoe de woningmarkt, huizenprijzen er nu voor staan. Uiteindelijk zal hij je adviseren met welke verkoopprijs je het beste de markt op kunt gaan.

p.s.

Een makelaar uitnodigen kost je niks en zal je alleen maar meer inzicht geven. Wil jij graag een bezoek ontvangen van een lokaal erkende makelaar? Ga naar watismijnhuiswaard.com en ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van een lokaal erkende makelaar. Om jouw meest waardevolle bezit te beoordelen komt hij eerst even een bezoekje brengen.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *